alex francu

Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziții și în prezent angajat în Ministerul Culturii, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de 6.000 de euro pentru a influența deciziile membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Reprezentanții IGPR menționează că în cursul lunii ianuarie 2016 Frâncu ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obținerii unui aviz, pretinzând că are influență asupra funcționarilor unei comisii din cadrul unei instituții de cultură, atât în mod direct, cât și prin intermediul unui alt bărbat.

„În activitatea infracțională, cei doi ar fi fost sprijiniți de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentația necesară obținerii avizului din luna iulie 2015 și i-ar fi condiționat obținerea avizului de remiterea a 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat IGPR.

Cele trei persoane au fost reținute pentru trafic de influență, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru a fi identificată și stabilită întreaga activitate infracțională, mai precizează IGPR.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here