alexander d

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt (CSU), i-a cerut cancelarului Angela Merkel să pregătească închiderea granițelor țării în fața numărului mare de solicitanți de azil, insistând că Berlinul trebuie să acționeze singur dacă nu poate obține un acord asupra refugiaților la nivelul Uniunii Europene, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Dobrindt este de părere că Germania nu mai poate arăta lumii o „față prietenoasă”, sintagmă folosită de Angela Merkel atunci când valul de refugiați a început să intre în Germania vara trecută.
„Recomand de urgență: trebuie să ne pregătim să nu putem evita închiderea frontierelor”, a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Creștin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur de marți.

„Ne-aș recomanda nouă, tuturor, să pregătim un plan B”, a adăugat ministrul transporturilor. El a respins argumentul cancelarului potrivit căruia închiderea frontierelor ar pune în pericol proiectul european. „Această propoziție, că închiderea graniței va duce la eșecul Europei, este adevărată în sens invers. A nu închide granița, a merge înainte, va îngenunchea Europa”, a insistat Dobrindt.

El i-a cerut Angelei Merkel să trimită „un semnal clar lumii: în Germania nu poate veni oricine se află în căutarea unei vieți mai bune”. „Avem nevoie de o schimbare rapidă a situației (…) Acum nu mai este suficient să arătăm lunii o față prietenoasă”, a subliniat ministrul.

La rândul său, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat, într-un interviu acordat în weekend publicației Der Spiegel, că va trimite guvernului federal o solicitare scrisă în următoarele două săptămâni cu privire la restabilirea ordinii la granițele țării. Landul pe care Seehofer îl conduce, Bavaria, este principala poartă de intrare a refugiaților în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here