francois hollande in india

Francois Hollande, președintele Franței, a fost invitat de onoare la manifestările de marți, de la New Delhi, cu ocazia Zilei Republicii, moment în care orașul a fost plasat în condiții de maximă securitate din cauza amenințării teroriste, relatează DPA și AFP citat de Agerpres.

Președintele francez s-a alăturat liderului indian, Pranab Mukherjee, și premierului Narendra Modi în tribuna oficialităților, în spatele unui geam blindat, în timp ce parada militară s-a derulat pe un bulevard central din apropierea Palatului Prezidențial.

Premierul indian l-a invitat pe Hollande la paradă pentru a-și arăta solidaritatea după atacurile din Paris, organizate de gruparea Statul Islamic, soldate cu moartea a 130 de persoane.

Aproximativ 30.000 de polițiști și personal paramilitar au fost prezenți la New Delhi pentru a preveni eventuale atacuri teroriste, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Rajan Bhagat.

Măsurile de securitate au fost introduse după o evaluare a Ministerului de Interne indian care a ajuns la concluzia că există o ‘amenințare foarte reală’ din partea grupării SI de Ziua Republicii, a informat postul NDTV, citând surse neprecizate.

Un număr de 14 bărbați care ar fi fost influențați de gruparea teroristă au fost arestați săptămâna trecută în urma unei descinderi a poliției.

Luni, Francois Hollande a declarat că Franța nu va fi intimidată de amenințări teroriste, angajându-se să lovească ‘din nou’ Statul Islamic.

Franța și India, lovită recent de un atac al militanților islamiști la o bază aeriană din apropierea frontierei cu Pakistanul, au decis să intensifice cooperarea în domeniul combaterii terorismului.

India sărbătorește la 26 ianuarie ziua în care a fost adoptată Constituția sa, în 1950.

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here