fonduri-ue-ss

Anul 2016 aduce o serie foarte variată de finanțări nerambursabile, cuprinse între 10.000 și 200.000 de euro pentru înființarea sau dezvoltarea unor activități economice diverse. Cofinanțarea proprie din partea beneficiarului nu este întotdeauna solicitată, astfel că vă puteți realiza proiectul doar cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Spre deosebire de 2015, anul acesta va aduce deschiderea unor Programe Operaționale noi, deosebit de atractive prin prisma sumelor acordate și a condițiilor de eligibilitate cerute, informează avocatnet.ro

  1. Programul Operațional Regional

Deschidere estimată: Luna Ianuarie 2016
Finanțări pentru start-up-uri: nu

Programul are o linie de finanțare destinată micro întreprinderilor.
Prin intermediul acestei linii de finanțare, beneficiarii vor avea la dispoziție o finanțare nerambursabilă cuprinsă între 25.000 și 200.000 de euro, în întregime nerambursabilă. Solicitanții vor suporta doar cheltuielile neeligibile, atunci când acestea intervin în cadrul proiectului (comisioane, impozite, taxe, mijloace de transport, utilaje second-hand).

Condiții de eligibilitate cerute:

Firma trebuie să aibă cel puțin un an fiscal integral, încheiat cu bilanț contabil;

Beneficiarii trebuie să fie din categoria microîntreprinderilor, cu cel puțin un angajat cu normă întreagă, dar nu mai mult de nouă angajați și cu o cifră de afaceri de până la două milioane de euro;

Proiectul trebuie realizat în spațiul urban;

Valoarea proiectului trebuie să fie cuprinsă între aproximativ 100.000 de lei și 3.000.000 de lei;

Ajutorul acordat este cuprins între 25.000 de euro și 200.000 de euro. În cazul în care valoarea proiectului este mai mare, diferența este suportată de beneficiar din fonduri proprii;

Domeniile de activitate acceptate sunt numeroase, având prioritate activățile de producție;

Locul de implementare al proiectului nu trebuie să fie în București – Ilfov, considerată o regiune dezvoltată, ci în celelalte orașe ale țării.

  1. Programul Național de Dezvoltare Rurală

Deschidere estimată: Luna Martie 2016
Finanțări pentru start-up-uri: da

PNDR va deschide, la fel ca și în 2015, un număr de 6 linii de finanțare interesante pentru beneficiarii privați, două dintre acestea fiind destinate activităților economice, altele decât agricultura, realizate în mediul rural.

 

  1. Programul Operațional Capital Uman

Deschidere estimată: prima jumătate a anului 2016

Acest program va aduce oportunități de finanțare foarte atractive și pentru cei care vor să devină antreprenori în industrii creative, precum: industria publicitară, crearea și dezvoltarea de software, arhitectură, modă.

  1. Finanțări Naționale

Liniile de finanțare din fonduri naționale vor fi derulate prin intermediul www.aippimm.ro, ca și în anul anterior. Nu este estimată o dată pentru deschiderea acestora, însă este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în a doua jumătate a anului.

Bugetul anunțat pentru anul 2016 este de aproximativ 160 de milioane de lei, sumă ce va fi alocată prin intermediul unui număr de zece programe de finanțare a afacerilor mici și mijlocii. Dintre aceste zece programe, trei sunt noi, urmând a fi deschise pentru prima dată în acest an.

Pentru a citi articolul în întregime accesați avocatnet

179 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here