polo-romania calificare

Naţionala de polo masculin a României a învins, miercuri, echipa Germaniei, cu scorul de 14-13, după aruncări de la 5 metri, în semifinala pentru locurile 9-12 de la Campionatul European de la Belgrad. România va juca pentru clasarea finală pe locurile 9-10, informează Mediafax.

Scorul pe reprize a fost 5-2, 1-1, 0-4, 4-3, la finalul timpului regulamentar şi 14-13 după aruncările de la 5 metri, tricolorii calificându-se în finala pentru locurile 9-10.

Principalii marcatori ai României au fost Tiberiu Negrean, cu 6 goluri, şi Cosmin Radu, cu 4 reuşite.

Cea de-a doua semifinală, dintre Franţa şi Olanda, va avea loc joi. Învinsa va juca, sâmbătă, cu Germania, pentru clasarea finală pe locurile 11-12, iar învingătoarea va întâlni România, în aceeaşi zi, pentru locurile 9-10.

Finalele pentru medalii şi meciurile de clasament final sunt programate sâmbătă.

Campioana europeană din 2016 va obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, la CE de la Belgrad se luptă şi pentru calificarea la turneul preolimpic din aprilie 2016, la care vor lua startul 12 echipe, din care cinci europene. Italia are asigurat un loc, fiind gazda turneului preolimpic. Primele trei clasate la acest turneu preolimpic se vor califica la JO de la Rio.

La ediţia din 2014 a Campionatului European, România s-a clasat pe locul 8.

Campioana europeană en-titre este Serbia, care este deja calificată la Jocurile Olimpice din 2016 în calitate de câştigătoare a Ligii Mondiale în 2015. De asemenea, Croaţia şi Grecia sunt calificate, după ce au încheiat pe locurile 2-3 la Campionatul Mondial din 2015, după Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.