piata-romana-iarna. circulatie

În București, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, pe arterele principale circulându-se normal, anunță un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Potrivit Direcției Control din cadrul PMB, sunt înregistrate unele probleme în privința traficului pietonal: trotuare impracticabile, treceri de pietoni și stații RATB înzăpezite .

În noaptea de duminică spre luni, în Capitală s-a acționat cu un număr total de 358 de utilaje și 432 de operatori manuali în fiecare sector.

Pe arterele principale, operatorii aplică soluții anti-îngheț iar pe arterele secundare  se actionează în continuare cu utilaje de mici dimensiuni pentru degajarea zăpezii, până în acest moment intervenindu-se pe acestea în proporție de 70%.

Ținând cont de verificările intreprinse, considerăm că se impune continuarea eforturilor cu privire la deszăpezirea zonelor trecerilor de pietoni (cu precădere cele din zona intersecțiilor) și a stațiilor și refugiilor RATB, inclusiv a activităților de încărcat și transportat zăpadă de pe marile artere.

În această dimineață, echipaje din cadrul Poliției Locale și Poliției Rutiere acționează pentru fluidizarea traficului în intersecțiile în care nu funcționează semafoarele.

Primaria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. Totodată, Primăria Capitalei adresează un apel bucureștenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe strada sau în scările blocurilor a unor persoane fară adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here