protest forestier. foto mediafax

Sursa foto: Mediafax

Peste 3000 de reprezentanți ai sectorului forestier s-au adunat marți dimineață, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva Romsilva care, din cauza deciziei de creștere cu 300% a prețului minim de pornire la licitațiile de vânzare a masei lemnoase, a sistat activitatea în domeniul vizat. Protestatarii cer autorităților să intervină în deblocarea activității din domeniul forestier.

Membrii Asociației Forestierilor din România vor ca prețurile pe piața lemnului să revină la normal, ca cele existente înainte de 2016, și totodată cer existența unor contracte de vânzare-cumpărare fără clauze abuzive ori obligații pentru cumpărătorii de masă lemnoasă.

„Prin măsura luată de Romsilva, România a ajuns să aibă printre cele mai mari prețuri de achiziție a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului și a mobilei fiind grav afectată. Peste 130.000 de angajați din industrie, împreună cu familiile lor, își văd astfel pusă sub semnul întrebării posibilitatea asigurării traiului de zi cu zi”, au precizat membri ai organizațiilor ți asociațiilor din sectorul forestier.

Protestele forestierilor, din Piața Victoriei,  sunt prevăzute să se desfășoare în intervalul orar 11:00 — 18;00. Peste 5.000 de angajați din domeniul forestier au anunțat prezența la acțiunea de protest desfășurată astăzi în capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here