salvamntisti

Salvamontiștii avertizează turiștii să nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, în zona Bâlea, la peste 1.800 de metri altitudine, în nordul Munților Făgăraș, din cauza riscului mare de producere de avalanșe, informează Agerpres.

La Bâlea Lac, zăpada măsoară un metru și jumătate, iar accesul în zonă este aproape imposibil, telecabina fiind stricată.

„Urmare a creșterii riscului de producere a avalanșelor în munții Făgărașului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 22.01.2016 de către ANM și a prognozei meteo pe următoarele zile, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu este în măsură să anunțe următoarele:

Datorită condițiilor de vreme și conform prognozei meteo emis vineri, 22 ianuarie, pentru următoarele zile, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu, atenționează existența unui risc foarte mare, de 4 ( pe o scală de la 1 la 5 ), de declanșare a avalanșelor. “Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu solicită turiștilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș și de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă”, se arată într-un comunicat al Serviciul Public de Județean Salvamont Sibiu.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, îi roagă pe toți turiștii care vor să practice sporturi de iarnă în zona Bâlea să respecte recomandările salvamontiștilor din zonă.

„Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă); Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munții Făgărașului sunt închise”, precizează Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu.

Meteorologii au emis vineri o avertizare de risc de avalanșă la peste 1.800 de metri, în Masivul Făgăraș, de riscul patru, pe o scară de la unu la cinci. Avertizarea de risc de avalanșă este valabilă pentru zilele de vineri și sâmbătă.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, care este defectă pentru a patra zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here