jerome-valcke_2160011b

Francezul Jerome Valcke, secretarul general al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a fost concediat, miercuri, federația luând decizia finală și cu ”efect imediat”. Jerome a fost suspendat din funcție încă din 8 octombrie, din cauza implicării într-un presupus caz de corupție, relatează EFE, citat de Agerpres.

Forul internațional a anunțat într-un comunicat că demiterea lui Valcke a fost decisă cu prilejul reuniunii de sâmbăta trecută a Comitetului de Urgență al FIFA, care a decis ca prerogativele funcției de secretar general să fie preluate de germanul Markus Kattner, cel care a asigurat deja interimatul din luna octombrie.

Mâna dreaptă a lui Sepp Blatter a fost îndepărtat provizoriu din funcțiile sale pe 17 septembrie, înainte să primească pe 8 octombrie o suspendare de 90 zile din partea Comisiei de Etică a FIFA, sancțiune care a fost prelungită cu încă 45 zile joia trecută.

Camera de investigații a Comisiei de Etică a solicitat o suspendare de 9 ani pentru Jerome Valcke, acuzat de implicarea în revânzarea unor bilete la CM 2014 la prețuri de speculă.

Valcke a ocupat funcția de secretar general al FIFA din 2007 și a negat până în prezent toate acuzațiile care i se aduc. El anunțase că va demisiona oricum din post după alegerile pentru președinție din 26 februarie.

348 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here