new york snow

Washington şi New York au fost paralizate zilele acestea de furtuna Jonas, denumită „Snowzilla” și considerată a fi cea mai gravă din ultimul secol. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza viscolui, iar în 11 state a fost declarată starea de urgenţă, relatează Mediafax.

De asemenea, peste 10.000 de zboruri au fost anulate, iar 240.000 de locuinţe din Carolina de Nord şi New Jersey au rămas fără curent electric.

Treisprezece persoane au murit în accidente rutiere cauzate de vremea nefavorabilă în statele Arkansas, Carolina de Nord, Kentucky, Ohio, Tennessee şi Virginia. O persoană a decedat în Maryland, iar trei în oraşul New York, în timp ce înlăturau zăpada. Alte două persoane au murit de hipotermie în statul Virginia.

La Washington D.C., instituţiile federale au fost închise, iar sistemul de transport public şi-a suspendat activitatea. Pe străzi au mai avut acces doar utilajele de deszăpezire şi echipele de intervenţie. Oamenii au ieşit înarmaţi cu lopeţi pentru a ajuta autorităţile şi au curăţat zăpada de pe trotuare.

În New York, din cauza viscolului au fost închise mai multe drumuri, poduri şi tuneluri, iar circulaţia metrourilor şi trenurilor care merg la suprafaţă a fost oprită. Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, le-a cerut locuitorilor să stea în case, prgnoza meteo schimbându-se foarte des într-un interval de 24 de ore.

În New York stratul de zăpadă a atins 68 de centimetri, fiind un record după anul 1869, iar la periferia oraşului Washington, nivelul zăpezii a ajuns la 89 de centimetri, potrivit Institutului Meteorologic american.

Starea de urgenţă a fost decretată în statele americane Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia şi Virginia de Vest, iar zeci mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

Meteorologii au anunțat că situația se va îmbunătăți începând cu această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here