tren anulat

Șapte trenuri au fost anulate joi dimineață din cauza temperaturilor foarte scăzute, potrivit unui comunicat al CFR Călători, informează Agerpres.

Este vorba despre trenurile: Regio Galați — București Nord (11072), Tulcea Oraș — Medgidia (8652), Roșiori Nord — Alexandria(9363), Sighișoara — Odorhei (3542), Odorhei — Cristur Hm(3541) și Beia Hm — Sibiu (2564—1) și InterRegio Târgoviște — Titu (1880).

„Astăzi, 21 ianuarie, traficul feroviar se realizează în continuare în condiții de iarnă, la temperaturi foarte scăzute. Unele trenuri mai înregistrează întârzieri la sosire/plecare. Pentru ziua de astăzi, până la aceasta oră, s-a luat decizia anulării trenurilor (menționate mai sus — n.r.), pentru adaptarea circulației feroviare la posibilitățile efective, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri rămase în grafice”, precizează CFR Călători.

Potrivit companiei, anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute și au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcționare.

Pe secția Medgidia — Tulcea Oraș trenurile în circulație sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secția Slobozia Veche — Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice și locomotive diesel hidraulice.

„În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenție sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și li se acordă asistență necesară”, se mai arată în documentul citat.

Pasagerii pot obține informații legate de situația circulației trenurilor la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro. Informații în timp real despre situația circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here