ministru israelian moshe

Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării, a acuzat Turcia că achiziţionează petrol de la gruparea Stat Islamic şi că astfel,  finanţează activităţile extremiștilor islamici.

Moshe a declarat, la Atena, că gruparea Stat Islamic „a beneficiat foarte mult timp de bani turceşti pentru petrol”. „Depinde de Turcia, de Guvernul turc, de conducerea turcă, să decidă dacă vor să facă parte dintr-o cooperare în lupta împotriva terorismului”, a declarat ministrul israelian în urma unei întâlniri cu omologul său grec.

„Până acum nu a fost cazul. După cum ştiţi, Daesh (Statul Islamic-n.r.) a beneficiat foarte mult timp de bani turceşti pentru petrol. Sper că acest lucru se va încheia”, a adăugat el.

Moshe Yaalona a mai afirmat că Turcia a „permis jihadiştilor să călătorească din Europa spre Siria şi Irak şi înapoi”.

Turcia neagă faptul că tolerează traficul cu petrol al grupării Stat Islamic, iar Statele Unite au respins de curând acuzaţiile Rusiei conform cărora oficiali turci au legături cu militanţii. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a precizat însă că petrolul deţinut de gruparea Stat Islamic este adus ilegal în Turcia prin intermediari.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.