GEPA-28011444009 - SCHLADMING,AUSTRIA,28.JAN.14 - SKI ALPIN - FIS Weltcup, Slalom der Herren, The Nightrace, Nachtslalom. Bild zeigt Henrik Kristoffersen (NOR). Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Henrik Kristoffersen, norvegianul în vârstă de 21 de ani, a câștigat marți slalomul nocturn de la Schladming (Austria), înregistrând cu această ocazie, a șasea victorie în actuala ediție a Cupei Mondiale de schi alpin și a zecea din cariera sa.

Norvegianul a reușit să îl învingă cu 61/100 în fața austriacului Marcel Hirscher, care a revenit cu această ocazie în fruntea clasamentului general, și cu 77/100 pe rusul Aleksandr Horoșilov, învingătorul de anul trecut.

Victoria lui Kristoffersen a fost facilitată însă și de descalificarea germanului Felix Neureuther, cel care a dominat cu autoritate prima manșă, dar care a ratat un jalon în manșa secundă.

Austriacul Hirscher, care vizează al cincilea său mare Glob de Cristal consecutiv în acest sezon, un record pentru schiul alpin, îl devansează în ierarhia generală a Cupei Mondiale de schi alpin cu 47 de puncte pe norvegianul Aksel Lund Svindal, care nu va mai concura însă până la finalul acestui sezon, după o accidentare suferită sâmbătă, în coborârea de la Kitzbuehel (Austria).

Henrik Kristoffersen, care a mai câștigat slalomul de la Schladming în 2014, înregistrând atunci primul său succes în Cupa Mondială, se află pe locul al treilea în clasamentul general, la 98 de puncte distanță de Hirscher.

Schiorul norvegian a realizat cu această ocazie o dublă „regală”, după ce duminică s-a impus în slalomul de la Kitzbuehel, înregistrând totodată al patrulea său succes consecutiv.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here