politia_koln_suspecti

Numărul plângerilor împotriva violențelor în cursul nopții de Anul Nou la Koln crește de la o zi la alta, informează Agerpres. Potrivit ultimelor date, ele ajunseseră duminică la 516, dintre care 40% pentru agresiuni sexuale.

În cursul aceleiași nopți, orașul Hamburg a fost și el scena unor acte de violență, unde s-au înregistrat 133 de plângeri, în special pentru agresiuni sexuale.

Pentru moment, 19 persoane sunt considerate suspecte la Koln. Poliția s-a referit în special la refugiați și imigranți ilegali, originari din Africa de Nord, fără a anunța rețineri pentru faptele cele mai grave, precum violurile.

Se așteaptă raportul aprofundat al anchetei pe care autoritățile germane o desfășoară, raport ce va fi anunțat în decursul zilei de azi.

Numeroase semne de întrebare rămân deocamdată fără răspuns: cum au putut lua o astfel de amploare agresiunile fără ca poliția să intervină în timp ce ea era în apropiere? Pentru ce a așteptat ea mai multe zile înainte de a dezvălui amploarea faptelor? Violențele erau planificate sau au fost rezultatul scăpării de sub control, sub influența alcoolului, în noaptea de Anul Nou?

Asupra acestui din urmă punct, ministrul justiției, Heiko Maas, a declarat deja răspicat: „Pentru ca o astfel de hoardă să se adune pentru a încălca legea, acțiunea trebuie să fi fost planificată într-o formă sau alta”.

Chiar dacă nimic nu s-a stabilit precis încă cu privire la culpabilitatea refugiaților, evenimentele din Koln au indus puțin câte puțin îndoiala în opinia publică asupra capacității țării de a integra milionul de solicitanți de azil, veniți doar în ultimul an din Siria, Irak, Afganistan și Africa de Nord.

Circa 57% dintre germani se tem acum de o creștere a criminalității o dată cu sosirea atâtor migranți, față de 40% care au o opinie contrară, potrivit unui sondaj al canalului RTL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here