sefa dna

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a declarat joi că, din bilanțul de anul trecut al instiuției, reiese un număr de peste 1.250 de inculpați care au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu și de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari față de anul 2013.

„În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la înființarea instituției. Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari. Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu. Au fost trimiși în judecată de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013: un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an. Am instituit măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înființarea DNA”, a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul 2015.

Potrivit procurorului-șef al DNA, evoluțiile pozitive înregistrate până în prezent, arată eficiența unei instituții care funcționează „pro-activ”, „eficient”, „ferm” și „curajos”.

Laura Codruța Kovesi a mai declarat că aproape 500 de persoane cu funcții de conducere au fost trimise în judecată, aspect evidențiază o creștere cu 30% față de anul precedent.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here