alzheimer conf

În perioada 25 – 27 februarie 2016, la Institutul Național de Statistică din București, va avea loc Conferința Națională Alzheimer, singurul eveniment din Romania dedicat demenței Alzheimer. Manifestarea este condusă de Prof. Dr. Catalina Tudose, Președintele Societății Române Alzheimer. Evenimentul va reuni peste 300 de participanți care vor avea ocazia să participe la cursuri, conferințe, mese rotunde și workshop-uri, ce vor acoperi toată problematica complexă a demenței Alzheimer.Ediția din acest an pune accentul pe nevoia de educație și informare a familiei pacientului cu boala Alzheimer având în vedere că principala cauză a diagnosticării în stadii tardive, a disfuncțiilor și dezorganizării familiilor, a costurilor crescute și a complicațiilor evolutive, a depresiei îngrijitorilor, a fost și rămâne educația precară a populașiei și nivelul redus al informașiilor privind tulburările neurodegenerative.
„Nerecunoașterea simptomatologiei deteriorative cognitive, incapacitatea  familiilor de a face față situației generate de stabilirea diagnosticului, a dificultăților de a se organiza pentru a îngriji persoana suferindă, pe scurt, tot mai frecvent ni se întâmplă să nu mai avem un partener autentic în ingrijirea pacientului, așa cum ar trebui să fie familia acestuia. Iar acest lucru are repercusiuni foarte grave asupra calității relației terapeutice cu imposibilitatea realizării unei alianțe cu familia și având drept principală consecință scăderea dramatică a calității îngrijirii acordate pacientului.”, a declarat Prof. Dr. Catalina Tudose.
Vineri, 26 februarie, la Conferința Naționala Alzheimer, va fi organizată sesiunea dedicată pacienților, membrilor de familie și publicului larg, fiind structurată in 5 workshop-uri.
De asemenea, tot în sprijinul celor care doresc să afle mai multe despre ceea ce înseamnă managementul pacientului, aspectele practice de îngrijire, dar și ultimele noutăți științifice, va fi organizată, în premieră, o sesiune post-conferință, în localitatea Breaza, la o unitate modernă de îngrijire pentru vârstnici – Centrul Tangent Alzheimer Care.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here