marcel castro

Marcelo Castro, ministrul Sănătății din Brazilia, a garantat, în urma unei întâlniri oficiale cu ambasadorii țărilor din Uniunea Europeană, că virsul Zika și epidemia apărută în ultima perioadă, nu va afecta desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 și 21 august 2016.

Castro a declarat că turiștii care vor veni în Brazilia cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, din această vară, vor găsi o țară „mai bine pregătită” pentru a face față virusului.

Ministrul Sănătății din Brazilia a mai precizat că Jocurile Olimpice  vor avea loc în luna august, în plină iarnă australă, perioadă care nu va coincide cu momentele de reproducere ale țânțarul Aedes aegypti, ce transmite virusul Zika, mai exact cele foarte călduroase.

„Putem spune cu multă siguranță că Jocurile Olimpice nu vor întâmpina nicio dificultate” din cauza țânțarului respectiv, a afirmat Castro, citat de agenția EFE.

Marcelo Castro le-a explicat interlocutorilor săi că sâmbătă a fost lansată, în Brazilia, ziua de „mobilizare națională” împotriva Aedes Aegypti, fiind vizitate cu această ocazie 2,8 milioane de locuințe de către agenții de sănătate, militari și polițiști, care au efectuat curățirea și distrugerea posibilelor locuri de reproducere a țânțarilor.

„Această mobilizare va fi permanentă și, în următoarele săptămâni, vor fi vizitate milioane de locuințe”, a declarat Castro, care le-a reamintit ambasadorilor europeni că guvernul brazilian va acorda o atenție specială metropolei Rio de Janeiro, datorită statutului său de oraș olimpic.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.