mb

Un sondaj YouGov, citat duminică de Reuters, arată că 42% dintre britanici ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană, comparativ cu cei 38% care vor ca țara lor să facă parte în continuare din blocul comunitar. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.735 de persoane.

Dorința britanicilor de a rămâne în Uniunea Europeană a scăzut de la 41% în decembrie la 38% în prezent. Procentul celor care susțin ieșirea din UE a rămas neschimbat de la precedentul sondaj, în timp ce a crescut cu trei puncte procentuale cota celor indeciși, ajungând la 18%.

Conform unui alt sondaj, ComRes, realizat pentru Daily Mail și făcut public sâmbătă, procentul britanicilor care susțin apartenența la UE este mai mare decât al celor care vor să ca țara lor să iasă din blocul comunitar, chiar dacă opoziția la prezența în UE a crescut ușor față de un sondaj similar de luna trecută.

Dintre cei chestionați, 54 % au afirmat că ar vota pentru rămânerea în UE dacă referendumul promis de premeirul David Cameron ar avea loc mâine, aspect ce arată o scădere cu două puncte procentuale față de sondajul din decembrie. 36% au spus că ar vota pentru Brexit, în creștere cu un punct procentual față de luna trecută, iar 10% sunt indeciși, în creștere cu două puncte procentuale. Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 22-24 ianuarie pe un eșantion de 1.006 britanici.

Sondajele au fost realizate în contextul în care premierul britanic David Cameron încearcă să obțină un acord cu liderii UE privind reformele cerute, înainte de a organiza referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE, care ar putea avea loc chiar în luna iunie a acestui an sau cel târziu până la sfârșitul anului 2017.

Sursa: agerpres.ro

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here