buletin electronic

Ministrul adjunct de interne din Bulgaria, Krasimir Țipov, a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că cetățenilor bulgari li se vor emite cărți de identitate cu date biometrice cu ajutorul cărora aceștia vor avea acces prin porțile electronice de pe aeroporturile Uniunii Europene.

În noiembrie 2015, Guvernul din Bulgaria a decis trecerea la un sistem centralizat de emitere a documentelor de identitate (cărți de identitate, pașapoarte, permise de conducere), pentru a crește securitatea și a reduce costurile implicate.

Se așteaptă ca până la sfârșitul anului 2016 să înceteze actualul sistem descentralizat de emitere a cărților de identitate bulgare, operat de Ministerul de Interne în 30 de centre din țară iar noul sistem ar putea începe să funcționeze la începutul anului următor sau sfârșitul lui 2017.

Noile buletine le va permite bulgarilor și accesul la servicii online oferite de stat.

Pentru noul sistem centralizat, sunt estimate costuri de 480 milioane de leva (240 milioane de euro), fără TVA, finanțate prin Programul Operațional „Bună guvernare și finanțarea securității interne” al Uniunii Europene.

Sursa: agerpres.ro

214 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here