politia turca

Armata turcă a anunțat miercuri seara că a descoperit între 12 și 15 kilograme de explozibil neidentificat și patru centuri susceptibile în bagajele unui grup de suspecți, în sud-estul Turciei, la granița cu Siria, informează AFP.

Jandarmii turci au reținut marți seara, un grup format din 34 de persoane — patru bărbați, zece femei și 20 de copii, care nu face vreo referire la o afiliere jihadistă, în localitatea Karkamis, din provincia Gaziantep.

Anunțul armatei turce intervine în contextul în care circa 30.000 de civili sirieni sunt comasați de mai multe zile la frontiera siriano-turcă, după ce au fugit în urma unei ample ofensive a forțelor fidele lui Bashar al-Assad contra rebelilor la Alep (nordul Siriei).

Karkamis se află față în față cu orașul sirian Jerablus, aflat în prezent sub controlul grupării Stat Islamic.

În pofida apelurilor comunității internaționale, autoritățile turce țin închis punctul frontalier Oncupinar (la circa 100 de kilometri vest de Karkamis), singurul punct de trecere accesibil între nordul provinciei Alep și Turcia. Ankara permite totuși trecerea răniților, a celor bolnavi și a convoaielor cu ajutoare umanitare.

Turcia găzduiește deja 2,7 milioane de cetățeni sirieni, nu permite intrarea refugiaților pe teritoriul său și se teme că noul val de refugiați sirieni ar putea ajunge la 600.000 de persoane.

Începând din luna iunie, gruparea Stat Islamic a comis patru atacuri cu bombă în Turcia, potrivit autorităților de la Ankara.

Sursa: agerpres.ro

145 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here