discrus

În perioada 15-30 martie 2016, elevii cu vârste cuprinde între 11 și 19 ani se pot înscrie la Concursul Internațional de Discursuri „EF Challenge”. Preselecția va avea loc între 1 și 10 aprilie, selecția națională pe 16 aprilie și ultima etapă, selecția mondială, va avea loc pe data de 30 aprilie. Cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în fața unui public internațional, la Forumul EF Youth Leadership, care va avea loc în august, la Rio de Janeiro, Brazilia.

Discursul elevilor participanți la concurs va trebui să răspundă la întrebarea „Crezi că nimic nu e imposibil?”

Înscrierile la concurs se fac online pe website-ul www.ef.com/efchallenge de profesori, iar mai apoi de către elevi, pe baza „codului de profesor” și sunt gratuite.

„La selecția pe școală, profesorii coordonatori din fiecare unitate de învățământ vor organiza un concurs pentru a alege câștigătorul din școala respectivă. Astfel, elevul ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 până la 5 minute, să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu — împreună cu numele complet, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator. Urmează apoi preselecția națională, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câștigătorii din fiecare școală”, precizează surse citatate pentru Agerpres.

Pentru selecția națională, elevii vor trebui să își prezinte discursul în fața unui juriu și a unui public, astfel că, cel mai bun discurs la nivel național va fi propus pentru etapa mondială. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală. Cei mai buni 20 de tineri oratori din întreaga lume vor prezenta discursurile, în etapa finală, la Forumul EF Youth Leadership din Brazilia.

Sursa: agerpres.ro

220 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here