decebal-badila

Sala Radio a fost plină, joi seara, de iubitorii muzicii de jazz. Deși acest gen a fost promovat mult mai bine după anii 90, Romania a ajuns din urmă valoric nivelul țărilor în care muzica de jazz a fost dezvoltată de artiști și inteleasă de public.

Cele doua ore de concert au trecut foarte repede, cu piese si nume de rezonanta – invitati speciali prezenti pe scena: Petrica Andrei – pian, Decebal Badila – bas, Vlad Popescu – baterie.  Veniti din Pitesti, Koln si Bucuresti, s-au intalnit in seara zilei de 18 februarie pe scena salii Mihail Jora pentru a reda publicului prezent si a celui radio-ascultator, iubirea lor pentru jazz ; fara prea multe repetitii sau intalniri in prealabil (Decebal Badila a venit pe scena direct de la aeroport), cei trei muzicieni au entuziasmat auditoriul pentru ca ei stiau!, se intelegeau din priviri, din notatiile partiturilor, din legile improvizatiei si ale virtuozitatii instrumentelor.  si tot efortul le-a fost rasplatit de energia pozitiva, dorinta de absorbtie a  publicului care a aclamat mini concertul lor in cadrul programului serii.

Nu am lasat la urma intamplator formatia prezenta de 66 de ani pe scena Radioului , reprezentativa pentru muzica de jazz si promotoare de valori romanesti ale acestui gen : BIG BANDul RADIO. Maestrul Ionel Tudor a dirijat aceasta formatie mult intinerita, a indrumat, a ajutat pe tinerii instrumentisti, i-a promovat in diferite ipostaze solistice si impreuna fac o echipa de mare valoare.  Cum spuneam, fiecare concert de jazz inseamna improvitatie, energie si  inspiratie si asta il face unic in reprezentatie. Nu se poate descrie in cuvinte, nume, titluri ci doar se poate simti prin prezenta in sala de concert. Va invitam la urmatoarea reprezentatie a Big Bandului Radio, 3 martie 2016, cu urmatorul invitat special, solistul vocal Virgil Iantu.

(Scris de Dana Caraman)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here