foto-anadolu

Analiza celulelor tumorale circulante (CTC) este metoda revoluționară de depistare a tuturor formelor de cancer, chiar înainte de a se vedea la scanarea prin PET/CT sau RMN. Investigația se poate efectua în SUA, Germania, Spania, Austria și Turcia.

”Sunt utilizați în depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumorii și extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum încolo, prin tehnologia CTC, va fi posibili să detectăm tumorile la dimensiuni foarte mici. Astfel, putem diagnostica prezența celulelor canceroase în primele stadii. Un alt avantaj îl constituie identificarea tipului de cancer, dar și localizarea lui, fie că este la plămâni, colon sau prostată”, a declarat prof.dr.Huseyin Baloglu, medic patalog la Anadolu Medical Center din Istanbul, în cadrul unei conferințe de presă.

Motoda permite monitorizarea constantă în timpul terapiei. În vechiul sistem, răspunsul nefavorabil la tratamentul oncologic administrat poate fi evaluat abia după trei luni, prin măsurarea modificărilor la nivelul dimensiunii tumorii prin CT sau RMN. Din păcate, poate dura săptămâni sau luni până când tumora poate fi vizibilă la scanare. O altă metodă clasică este biopsia, însă această intervenție nu se poate efectua săptămânal pentru a vedea evoluția.

Prin detectarea și monitorizarea nivelului CTC în sânge, medicii pot obține informații prețioase despre prognostic, fapt care poate influența puternic deciziile de tratament.

La Centru Medical Anadolu, pretul unei investigatii CTC este de 800 euro.

(Scris de Rodica Sărmaș Furnea)

 

1 COMENTARIU

  1. uff,si PET-ul si markarii tumorali ,sau anticorpii tumorali,arata daca este ceva,un neoplasm de orice fel,sau numai celule canceroase.dar daca nu este inca tumora,adenom ,orice formatiune,este raspandit in sistemul limfatic ,sau in sange.tot nu poti sa faci nimik pana nu exista o formatiune ,cat de mica sa vezi ce fel de neoplasm e,sa stii cu ce trebuie tratat.eu nu am nici o recidiva locala sau la nivelul intregului,am fost in germania si am facut si pet si analizle de sange.nu e nimik,dar marcarii tumorali si anticorpii pentru acestia sunt si cresc.sunt peste 600 feluri de neoplasme.pentru care sa ma tratez? M-am tratat pentru 3,ca asa a iesit la biopsie dupa cele 3 interventii chirurgicale. si in Munich CTC e 1000 si PET 2800 euro.dar nu e vb de bani.e ca si cum ai stii 30 de limbi straine si te intalnesti cu cineva care stie numai o singura limba-o limba moarta-care nu se vb decat in tara lui-.nu iti foloseste la nimik ca stii 30 de limbi straine! te apuci sa o inveti si pe aia!
    dar ia timp-si cand vine vorba de cancer-timpul nu iti e aliat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here