gratiela gavrilescu

Grațiela Gavrilescu, deputat ALDE, îi cere demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, pentru modul în care a gestionat situația copiilor contaminați cu bacteria E-coli.

Într-un comunicat trimis marți către Agerpres, Grațiela Gavrilescu atacă dur felul în care ministrul Sănătății s-a implicat în acest caz: „Au trecut mai bine de 10 zile de la izbucnirea crizei copiilor infectați cu — se pare?! — bacteria E-coli, zile în care starea sănătății acestora s-a agravat. Din păcate, doi dintre micuții pacienți nu au putut fi salvați, iar pentru ceilalți — prognosticul medicilor este rezervat, boala având o evoluție extrem de agresivă. Tinerii părinți din toată țara deja se tem pentru sănătatea copiilor lor, neștiind care a fost sursa de contaminare de care ar trebui să se ferească. Doi nou-născuți decedați și alți 10 — în stare foarte gravă — din cauze încă necunoscute reprezintă o situație extrem de periculoasă, o situație de criză care vă depășește!”

De asemenea, Grațiela Gavrilescu și-a manifestat revolta față de ministrul Sănătății printr-o serie de întrebări de tipul:
„De ce nu ați declanșat alerta epidemiologică? Cine coordonează celula de criză? De ce nu ați anunțat populația ce măsuri suplimentare ar trebui să ia pentru a preveni îmbolnăvirile? Și, mai ales, cine sau ce vă oprește, dacă simțiți că nu puteți controla și coordona această situație de criză, să apelați la omologii dumneavoastră de peste hotare, care ne-ar putea veni în ajutor? Oare acești copii, care depind de noi sută la sută, nu merită toată atenția dumneavoastră?”, precizează deputatul ALDE.

Ea critică și unele afirmații făcute de ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu. „Cine vă dă dumneavoastră dreptul să ne reproșați că „ventilăm emoțional”, în contextul în care aveți responsabilitatea morții din cauze necunoscute a doi nou-născuți și a sorții altor 10, aflați, din aceleași cauze necunoscute, pe ventilație artificială și dializă?” și îi transmite ministrului Sănătății că cea mai potrivită decizie ar fi cea de a-și da demisia. „Lăsați portofoliul liber pentru un înlocuitor competent, de urgență!”, a afirmat Gavrilescu.

Totodată, ea solicită intervenția premierului Dacian Cioloș pentru a fi rezolvată problema. „Contez pe autoritatea dumneavoastră și pe experiența pe care o aveți pentru a debloca ancheta epidemiologică și a face toate demersurile pentru identificarea și stingerea focarului”, a mai precizat deputatul ALDE, Grațiela Gavrilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here