romgaz

Romgaz, Lukoil Overseas și PanAtlantic Petroleum, parteneri în cadrul proiectului de explorare a perimetrului EX 29 Est Rapsodia din Marea Neagră, au decis să renunțe la acest perimetru, în urma rezultatelor obținute.

„În acordul petrolier ce guvernează operațiunile aferente perimetrului Rapsodia, partenerii au efectuat toate demersurile prevăzute în oferta câștigătoare, atât sub aspect fizic, cât și valoric. Datele și informațiile obținute nu au îndreptățit partenerii să continue operațiunile petroliere într-o fază suplimentară, prin asumarea unui nou program de explorare”, declară reprezentanții producătorului de gaze, citați de Agerpres.

Romgaz, Lukoil Overseas Atash Bv și PanAtlantic Petroleum au încheiat două contracte de concesiune prin care au dobândit drepturi și obligații de a exercita operațiuni petroliere în două perimetre din Marea Neagră, EX29 Est Rapsodia și EX30 Trident.

„În ceea ce privește celălalt acord, care vizează operațiunile petroliere din perimetrul Trident, reconfirmăm informațiile cuprinse în comunicatul din 14 octombrie 2015 și transmitem că operațiunile petroliere au condus la descoperirea a 30 miliarde metri cubi de gaze naturale și urmează cursul de analiză, interpretare și evaluare a descoperirii realizate”, mai arată oficialii Romgaz.

153 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here