hanning

Reinhold Hanning, un fost membru al trupelor naziste SS, în vârstă de 94 de ani, va fi judecat în Germania pentru moartea a cel puţin 170.000 de persoane în lagărul de exterminare din Auschwitz.

Procurorii susțin că Hanning se ocupa de primirea prizonierilor evrei în lagărul din Polonia iar pe unii dintre aceștia i-ar fi escortat spre camerele de gazare.

Fostul militar nazist a recunoscut că îi păzea pe prizonieri, însă a negat orice implicare a sa în genocidul de la Auschwitz. Hanning va fi judecat în Germania, într-un tribunal din Detmold, fiind probabil ultimul proces de acest fel.

Reinhold Hanning este unul dintre cei patru foşti membri ai trupelor SS – trei bărbaţi şi o femeie – care urmează să fie judecaţi în următoarele luni. Hanning s-a înrolat în SS la vârsta de 18 ani.

La procesul lui Hanning, vor depune mărturie împotriva lui supravieţuitori ai lăgărului din Auschwitz din cel de-al Doilea Război Mondial.

În jur de  1,1 milioane de oameni au murit în lagărul din Auschwitz, în operaţiunile de exterminare ordonate de nazişti, majoritatea dintre acesţia fiind evrei.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here