fisa_arma

Numărul deținătorilor de permise port-armă din Germania a crescut semnificativ în ultimele două luni, în urma agresiunilor ce au avut loc în noaptea de Revelion cât și pe fondul creșterii amenințărilor teroriste.

Aproximativ 20.000 de cetățeni germani au manifestat, în ultima perioadă, dorința de a deține o armă, înregistrându-se astfel o creștere cu 7,7% a numărului posesorilor de permise port-armă.

Potrivit unui răspuns oficial al Ministerului de Interne la o solicitare de informații, în jur de 21.000 de persoane din Germania au obținut permise pentru arme de mici dimensiuni între 30 noiembrie 2015 și 30 ianuarie 2016, ceea ce ridică numărul total al deținătorilor de permise de port-armă la 301.000.

Un astfel de permis, care poate fi obținut fără a demonstra cunoștințe de bază sau a argumenta necesitatea deținerii unei arme, permite deținătorului să poarte un pistol cu gaz sau un pistol de semnalizare în public.

“Un număr crescut de oameni care poartă arme va duce probabil mai întâi la o escaladare, iar apoi la o reducere a tensiunilor”, a declarat Rene Mihalic, un deputat al partidului Verzii care a solicitat informația de la ministerul de resort.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.