sanremo festival

Sanremo, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente muzicale anuale din Italia, va începe marți, cu o gală impresionantă, și va avea ca invitați renumiți cântăreți de talie internațională precum Laura Pausini și Elton John, cât și pe actrița Nicole Kidman.

Potrivit organizatorilor, artiști precum Eros Ramazzotti, Maitre Gims, Renato Zero, trupa Pooh, vedeta internațională a dansului Roberto Bolle, atletul italian Giuseppe Ottaviani și trio-ul comic italian Aldo, Giovanni & Giacomo vor fi prezenți marți seara la gala de deschidere Sanremo.

Festivalul se desfășoară în perioada 9- 13 februarie în localitatea Sanremo din Italia iar în competiție se vor afla 20 de artiști italieni consacrați și opt artiști noi care vor performa pe scena Teatrului Ariston. Festivalul va fi prezentat de Carlo Conti, cu ajutorul actriței Virginia Raffaele, top-modelului și actriță Mădălina Ghenea și actorului Gabriel Garko.

Marti, în prima zi a concursului, spectatorii și telespectatorii vor putea urmări interpretările a zece cântăreți consacrați italieni, precum Arisa cu piesa ‘Guardando il cielo’, Lorenzo Fragola cu ‘Infinite volte’ sau Irene Fornaciari cu ‘Blu’, precum și mulți alții.

Cele cinci seri de spectacol-concurs vor fi transmise de Rai1, Rai Radio1 și Rai Radio2.

În marea  finală, de pe 13 februarie, publicul și juriul vor asculta cele 16 cântece selecționate ale artiștilor consacrați, iar după voturile spectatorilor și juriului va fi anunțat învingătorul de la Sanremo 2016.

Festivalul Cântecului Italian Sanremo a luat naștere în Italia încă din anul 1977 iar pe scena sa au cântat vedete ca Andrea Bocelli, Nek, Madonna, Laura Pausini sau Eros Ramazzotti; ultimii doi au câștigat la categoria Valori Noi la edițiile din 1993 și respectiv 1984. Ramazotti a repetat victoria în 1986, în timp ce la categoria generală și-au înscris numele artiști de marcă precum Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti, Adriano Celentano, Toto Cotugno, Al Bano și Romina Power, Ricchi e Poveri, Umberto Tozzi, Ricardo Cocciante sau Iva Zanicchi.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here