ninel-peia

Parlamentarii se gândesc cum să crească natalitatea în România şi propun tot felul de legi prin care să-i stimuleze pe cei care vor să aibă mai mulți copii. Aleşii spun că multe cupluri nu-și planifica mulți copii din cauză că nu au condiţii materiale care să le permită să-i crească decent. Astfel, pe lângă mărirea alocaţiilor pentru copii, o altă opțiune ar fi stimulentele financiare.

În acest sens, deputatul PSD, Ninel Peia, a depus Legea Mamelor Eroine, act normativ prin care statul să le stimuleze pe femeile care dau naştere la mai mult de doi copii. Concret, statul va acorda o indemnizaţie lunară pe viaţă pentru mamele care au născut și cresc cel puțin 3 copii.

Conform proiectului, indemnizatia viageră se acordă in fiecare luna după cum urmează: a) Indemnizaţie viageră, in valoare de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 3 copii; b) indemnizaţie viageră, in valoare de 40% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii; c) indemnizaţie viageră, in valoare de 50% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii; d) pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de ”Mama Eroină”. e) indemnizaţia viageră se actualizează anual in functie de salariul mediu net pe economie din anul anterior Art. 3. – Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.