ninel-peia

Parlamentarii se gândesc cum să crească natalitatea în România şi propun tot felul de legi prin care să-i stimuleze pe cei care vor să aibă mai mulți copii. Aleşii spun că multe cupluri nu-și planifica mulți copii din cauză că nu au condiţii materiale care să le permită să-i crească decent. Astfel, pe lângă mărirea alocaţiilor pentru copii, o altă opțiune ar fi stimulentele financiare.

În acest sens, deputatul PSD, Ninel Peia, a depus Legea Mamelor Eroine, act normativ prin care statul să le stimuleze pe femeile care dau naştere la mai mult de doi copii. Concret, statul va acorda o indemnizaţie lunară pe viaţă pentru mamele care au născut și cresc cel puțin 3 copii.

Conform proiectului, indemnizatia viageră se acordă in fiecare luna după cum urmează: a) Indemnizaţie viageră, in valoare de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 3 copii; b) indemnizaţie viageră, in valoare de 40% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii; c) indemnizaţie viageră, in valoare de 50% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii; d) pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de ”Mama Eroină”. e) indemnizaţia viageră se actualizează anual in functie de salariul mediu net pe economie din anul anterior Art. 3. – Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here