muzeul-maria-si-george-severeanu

În ce mai investim astazi banii? E sfârșit de sezon….mai cumpărăm niște haine; merita banii.  Trebuie să mâncăm…găsim o oferta bună calitate-preț…merita banii.   iesim cu prietenii…o vorbă…merită banii.

Azi am intrat intr-un muzeu. 5 lei. ..  merită banii? Eu spun ca da.

Doamna care imi rupe biletul îmi spune că sunt singura vizitatoare pe ziua de azi.  Îmi pare bine pentu mine; imi pare rău pentru instituție.  Casa memorială George Severeanu, transformată în muzeu de arheologie, are destulă informație de dat.  O citești, o asociezi cu exponatele prezentate, te minunezi dacă nu știi, te bucuri dacă îți mai amintești de lecțiile de istorie din scoală.

Bucuria este dublată de descoperirea casei însăși,  construită în  anul  1860 , cu camere înalte, frumos ornate pe tavan, cu lambriuri și vitralii dar prea puțin redată publicului – este încă în stadiu de restaurare, cu promisiunea unei vizite mai largi, în curând.

Colectia,  prezentă până în 30 iunie 2016, este intitulata  „Omul antic: cotidian si imaginar”.   Fac brusc o paralelă și mă gândesc la omul din zilele noastre: absent – prezent, plin de scuze si numai cu acuze („nu am timp”, „celalalt a fost de vina”, „nu am bani”…), care uita de multe ori să investească în el însușii sub o alta formă decat cea pecuniară.

M-am simtit, iar de 12 ani m-am relaxat, am învățat, am plecat liniștită spre casă.  Asta am facut astăzi  cu doar  5 lei…  si a meritat din plin vă invit și pe voi, investiți în dumneavoastră 5 lei și câteva minute… sunt destule locuri de descoperit.

Notă: Dacă vreți să vizitați, Muzeul Maria si dr. G Severeanu se aflta pe strada Henri Coanda nr 26.

Text scris de Dana Carman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here