spital peiatrie pitesti

Mai mulți părinți din Pitești sunt revoltați de condițiile din Spitalul de Pediatrie, suținând că și-au adus copiii cu simptome asociate mai degrabă unor viroze sau unui „roșu în gât”, iar pe perioada internării starea lor s-a înrăutăţit, ajungând să fie diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic, boală care cauzează insuficienţă renală acută, informează Bitpress.

Şapte copii – unul din Bucureşti, şase din Argeş – sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” în stare gravă din cauza unei bacterii, iar un alt copil a murit din aceeaşi cauză. Sursa contaminării nu este cunoscută nici în prezent, însă toţi copiii prezintă aceleaşi simptome, trei-patru dintre aceştia trebuind dializaţi în permanenţă. Ultimul caz înregistrat în Argeş este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marţi cu un elicopter SMURD la Bucureşti.

Mai mulți părinți acuză condițiile în care copiii lor au fost tratați, speculând că aceștia s-ar fi putut contamina chiar în spital.

,,Să pună mâna să facă dracu’ curat cum trebuie! Ele se fâţâie cu un mop plin de jeg şi mai rău întind mizeria, nu dezinfecteză, nu fac nimic!”

,,Noi am fost internate în Pediatrie Pitești… strigător la cer…. nici cele mai elementare norme de igienă nu se respectă… Am trăit un coșmar! Hârtia după masuţa unde erau controlati bebelușii nu o schimbau decât dacă le ziceai, paleta cu care îi controla în gât se făceau că o schimbă, masca de aerosoli era folosită la toti copiii fără sa fie dezinfectată, etc… Foarte mulţi vizitatori se plimbau pe holuri până la 22-23 noaptea, vestul sălbatic… Nu m-ar mira ca virusul să fie luat din spital. Am trăit o experiență urâtă, am plecat pe proprie răspundere din spital după două zile! Am adus de acasă de la lenjerii până la perne, era imposibil de dormit pe ale lor… Menționez că am stat în cele mai bune camera, cele cu plată!”, declară o mamă care a experimentat condițiile din Spitalul de Pediatrie Pitești.

,,Şi eu am trăit o experienţă urâtă în acest spital. Mizerie multă, nesimţire cu duiumul, specialişti depăşiţi, dotări zero”, susține un alt părinte.

Mai mulți părinți și-au manifestat revolta față de condițiile din spital și au declarat, deasemenea, următoarele:

,,Ar trebui ca toate mamele să facem o petiție ceva, pentru spitalul de Pediatrie. Pe bune, ăla nu e spital, e cocină unde, cică… îți tratează copilul”

,,Hai să ne mobilizăm să facem ceva pentru copiii noștri!”

,,Ferească D-zeu să ajungi aici, în jegul ăsta! Nu mai spui de condiţii, dar mizeria… Ei ar putea să stea internaţi în acest spital? Am fost la Budimex la consultaţie. Pe secţie, la etajul 6, arăta de nota 20 pe lângă jegosul nostru şi personalul super-ok.”

,,Eu cred că din spital au luat copilașii ăia microbul, că bebeluşul de 5 luni nu a mâncat fructe sau băut apă contaminate. Unde facem petiția? Nu e nicio mămică avocat să ajute?”

,,Trebuie să facem ceva în legătură cu acest spital. E strigător la cer cum se tratează copiii şi părinţii. Suntem înjosiţi de la doctor, la gardian şi femeie de serviciu.”

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, medicul Sorina Honţaru, a anunţat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecţiei.

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here