artmark-cladire

Cea mai mare casă de licitaţii din România a fost percheziţionată de procurorii din Alba Iulia. Au fost confiscate artefacte dacice, tablouri, bijuterii, cărţi. Prin Interpol, sunt urmărite tezaure, care aparţin patrimoniului naţional.

În urma acestei acţiuni, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru spălare de bani. “În intervalul 25 – 26.02.2016, au fost efectuate percheziții la două galerii de artă din București și la domiciliile unor persoane cu privire la care existau date că ar deține bunuri sustrase din situri arheologice românești protejate. Cu prilejul acestor activități au fost identificate și ridicate pentru examinare, mai multe loturi de bunuri arheologice: 3 monede Koson din aur, 1.050 monede antice din argint (denari romani, tetradrahme etc.), 102 artefacte din metal (o armă dacică tip sica, depozite de unelte etc.), 12 statuete și vase ceramice (inclusiv aparținând culturii Cucuteni) care au fost depuse în custodia Muzeului Național de Istorie a României, București. Au mai fost indisponibilizate și sunt în curs de examinare circa 2.000 tablouri oferite la vânzare de către casele de licitații”, informează, printr-un comunicat, Parchetul General.

Polițiștii care au efectuat joi percheziții la casa de licitații Artmark au ridicat mai multe obiecte, printre care unele propuse pentru clasare la Ministerul Culturii.

„Am primit în custodie numeroase obiecte, arme unelte, monede, cărți, hărți, afișe, ceramică etc, selectând aproximativ 120 în vederea consignării și punerii în vânzare prin licitație. Atât custodia, cât și consignarea s-au făcut, ca întotdeauna, în baza unor contracte scrise, cu obligații reciproce specifice; totodată, obiectele consignate au fost menționate în registrul de patrimoniu, pe care orice comerciant autorizat are obligația să îl țină”, precizează, într-un comunicat, reprezentanţii ArtMark.

2 COMENTARII

  1. Bine o facut procurori! meritau totul e o mare smecherie ,se vind lucararile lor la pret ireal dar de la public nu accepte lucrari! Pe retardatul Florin trebuiea sa baga la arest sa culeaga sapunul:))) mai bine se pricepe la cules decat la expetrizare!

  2. În urma acestei acţiuni, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru spălare de bani. Perfect! Felicitari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here