portocale

Rezultatele probelor recoltate din portocale de la un lanţ de supermarketuri din Argeş sunt negative, iar copiii s-au îmbolnăvit din alte cauze, a declarat luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Amintim că în weekend inspectorii sanitar-veterinari argeșeni au prelevate probe de la mai multe loturi de portocale comercializate în magazinele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel și Topoloveni ale unui lanț de tip supermarket.

„În cursul nopţii s-a deteriorat starea a doi copii, care au necesitat ventilaţie. Din păcate unul dintre ei a făcut stop cardio-respirator, iar la ora 3 dimineaţa a fost declarat decesul. În prezent, alţi 3 copii sunt ventilaţi mecanic”, a declarat Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al spitalului Marie Curie.

În total, pe secţie se află şase copii, dintre care trei beneficiază de dializă, dar şi de ventilaţie mecanică.

Inca unul dintre cei 11 copii internati cu infectii digestive grave la Spitalul de Urgenta pentru copii „Marie Curie” din Bucuresti a murit luni dimineata. Este vorba despre o fetita care era intubata, la sectia de Terapie Intensiva.

Este al doilea deces provocat de sindromul hemolitic-uremic, dupa ce o fetita de 11 luni din Topoloveni, judetul Arges, a murit in 4 februarie.

Ministerul Sănătății precizează că nu se știe cauza infecțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here