operatie_ares

Un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu anevrism de aorta de 21 de cm și cu o dilatare maximă de 8.2 cm, o dimensiune uriașă pentru o astfel de afecțiune, a fost salvat datorită unui stent creat prin tehnologia 3D cu construcție prin nano-laser.

O intervenție medicală, în premieră în România, a avut loc la Centrele de Excelență ARES. Un pacient, în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă de 21 de cm și cu o dilatare maximă de 8.2 cm, o dimensiune uriașă pentru o astfel de afecțiune, a fost salvat datorită unui stent creat special prin tehnologia 3D cu construcție prin nano-laser.

Stentul, construit de către o echipă de bioingineri prin nanotehnologie, pe anatomia specifică a pacientului, a fost utilizat pentru prima oară în România în urma intervenției susținută de către echipa medicala multidisciplinară formata din: Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog, Dr. Rolf Dammrau, medic chirurg cardiovascular, Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară.

“Este cu siguranță cel mai complex caz de corecție a anevrismului de aortă din România până în prezent. Complexitatea cazului o reprezenta anevrismul de aortă de dimensiuni mari (dilatare maxima de 8,2 cm) care începea de la originea ambelor artere iliace, afectând totodată conexiunea ambelor artere renale, artera mezenterică superioară și trunchiul celiac. Anevrismul de aortă se întindea pe o lungime de 21 cm. Având în vedere structura și modelul stenturilor existente pe piața medicală, nu a fost posibila rezolvarea minim invazivă, pentru a nu obstrucționa complet aceste patru artere importante. De aceea, urmand o conduita terapeutica inovatoare, a fost creat acest stent care i-a salvat viața pacientului”, a explicat Col. Dr. Ionel Droc, medic primar chirurgie vasculară .

139 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here