premier rus.medvedev

Premierul rus, Dmitri Medvedev, consideră că o ofensivă terestră străină în Siria, ar putea duce la izbucnirea unui nou război mondial iar marile puteri ar trebui să găsească varianta prin care să se evite acest lucru, relatează Reuters și AFP.„Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent”, a avertizat șeful guvernului rus într-un interviu pentru ediția de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

„Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?”, a declarat premierul rus.

„Ar fi imposibil” ca un astfel de război să fie câștigat rapid, „în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare”, a mai spus Medvedev.

„Toate părțile trebuie obligate să se așeze la masa negocierilor, în loc să dezlănțuie un nou război mondial”, a declarat el.

Dmitri Medvedev este de părere că SUA și Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părților implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

În prezent, Rusia desfășoară bombardamente aeriene în jurul orașului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale președintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. Pe de altă parte, forțele aeriene ale SUA și ale altor țări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva pozițiilor jihadiste.

Arabia Saudită a vorbit recent despre o posibilă desfășurare de trupe terestre în Siria, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here