protest mintia

Mai bine de 300 de angajați ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au început  miercuri un nou protest spontan în curtea întreprinderii, informează Agerpres.

Mircea Crișovan, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, a declarat că angajații sunt nemulțumiți că nu cunosc strategia viitoare a companiei. El a mai precizat că oamenii cer explicații în ceea ce privește un proiect de organigramă a CEH prin care, 350 de angajați de la termocentrala Mintia ar urma să fie disponibilizați, în condițiile în care 800 de salariați ai complexului ar îndeplini condițiile de pensionare.

„Am cerut să vină să discutăm (reprezentanții administrației CEH și ai Ministerului Energiei, n.r.) și să vedem cine a făcut propunerile acestea de disponibilizări. Nu ne ia nimeni în seamă. Le oferim soluții (administrației CEH, n.r.), dar nu le iau în seamă. Am cerut chiar să se micșoreze salariile la un plafon maxim de 3.500 de lei, dar nu vor”, a afirmat liderul sindical.

La protestul de astăzi, din curtea termocentralei Mintia, sunt prezenți muncitori din schimbul de noapte, o parte dintre salariații care ar urma să intre în schimbul de după-amiază și alți angajați aflați în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.