petro porosenko

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, a declarat în cadrul unui interviu pentru o revistă din Germania că, în prezent s-a mărit riscul unui război deschis cu Rusia, față de anul trecut, deoarece nu a fost respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, relatează agenția de presă Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

Poroșenko a mai declarat că pe teritoriul Ucrainei se află la ora actuală trupe rusești de ordinul a 8.000 de militari sub comandă proprie, iar la frontiera dintre cele două țări, Rusia a desfășurat noi unități care fac permanent aplicații.

„Rusia investește mijloace substanțiale în pregătirile pentru război și noi nu primim niciun fel de explicații pentru aceste pregătiri”, a afirmat președintele Poroșenko în interviul acordat publicației germane Bild.

În cadrul vizitei din Germania, președintele ucrainean a subliniat importanța menținerii sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, apreciind că acestea constituie un mecanism eficient pentru a convinge Moscova să pună în aplicare acordurile de la Minsk.

159 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here