freedom prison

În perioada februarie 2016 – mai 2017, trupa daneză de teatru și dans, Komediehuset, organizează proiectul cultural „Freedom Prison”, ce are ca temă principală celebrarea libertății prin intermediul expresiei artistice.

Komediehuset invită tinerii artiști români (categoria de vârstă 18-30 de ani) să se alăture colegilor europeni pentru conceperea și punerea în scenă a unei reprezentații artistice a libertății prin intermediul dansului, muzicii, teatrului etc, informează un comunicat al ICR.

„Freedom Prison” are la bază concepția redobândirii libertății înțelese în sens larg (libertate fizică, de expresie etc.) și se adresează tinerilor artiști (dansatori, muzicieni, actori etc.) din categoria de vârstă 18-30 de ani, provenind din state europene. În cadrul proiectului aceștia sunt invitați să realizeze o reprezentație concepută de fiecare artist / ansamblu în parte în baza leitmotivului libertății de gândire și exprimare. Reprezentația va fi prezentată Komediehuset în 2016 și va fi pusă în scenă în perioada ianuarie – aprilie 2017 în fiecare din țările europene reprezentate.

Spectacolul tuturor artiștilor va fi prezentat publicului din fiecare stat european implicat în proiect (ianuarie – aprilie 2017) și din Danemarca în intervalul 11 – 21 mai 2017.

Proiectul se va derula cu sprijinul autorităților locale în contextul desemnării orașului Aarhus drept Capitală Culturală Europeană în 2017.

Persoanele interesate se pot înscrie până la 12 februarie 2016 completând formularul disponibil online la pagina http://www.komediehuset.dk/side13935-cid-13815.html, unde pot fi accesate și alte date privind organizarea acestul proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.