smart tv

Compania de produse electronice, Samsung, a confirmat că Smart Tv-urile sale „ascultătot ce discută consumatorii, şi îi sfătuieşte pe aceştia să fie mai selectivi când discută informații personale în apropierea lor.

Samsung a dezvăluit că funcţia de recunoaştere vocală a televizoarelor inteligente, va captura toate conversaţiile din apropiere. Televizoarele pot transmite ulterior informaţii, inclusiv pe cele cât mai personale, către Samsung, sau către „servicii terţe”. Ştirea a fost publicată de The Week, care citează The Daily Beast. Un jurnalist al acelei publicaţii, Shane Harris, a găsit acea exprimare în documentul „privacy policy” (politica de securitate a datelor – n. r.) al Samsung:

„Vă rugăm să fiţi atenţi că dacă printre cuvintele spuse există informaţii personale sau cu natură sensibilă, aceste informaţii vor fi printre datele capturate şi transmise către o terţă parte”.

Compania Samsung a explicat cum funcţionează exact recunoaşterea şi activarea vocală:

„Dacă un consumator consimte şi foloseşte funcţia de activare vocală, datele vocale sunt livrate unei părţi terţe în timpul căutării vocale cerute. În acel moment, datele vocale sunt trimise către un server, care caută conţinutul solicitat şi apoi îl întoarce pe acesta către TV”.

Compania a adăugat că nu păstrează sau vinde datele vocale, şi a făcut un update termenilor săi din documentul „privacy policy”, numind acea „terţă parte”: Nuance Communications Inc.

Sursa: stiri-externe.ro

 

123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here