ministerul-sanatatii

Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății și Zsuzsanna Jakab, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, au semnat astăzi Acordul Bianual de Cooperare între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății Biroul Regional Europa.

”Documentul reprezintă cadrul de colaborare între cele două instituții pentru anii 2016-2017 și stabilește prioritățile de colaborare pentru această perioadă. Conform documentului, una dintre prioritățile de colaborare este reprezentată de implementarea în România a Strategiei OMS 2020 care cuprinde 3 mari zone de intervenție în sănătate publică, accesul egal la servicii publice de sănătate și implementarea unor măsuri pentru un sistem sanitar sustenabil”, precizează un comunicat al Ministerului Sănătății.

În continuare, Ministerul Sănătății și OMS vor colabora și în dezvoltarea de proiecte și programe pentru combaterea tuberculozei, HIV/SIDA și hepatitei. De asemenea, se are în vedere creșterea accesului populației la programe de prevenire și control a bolilor netransmisibile.

Un alt capitol important de cooperare îl va constitui promovarea unei vieți sănătoase, dar și pregătirea, supravegherea și răspunsul în caz de epidemii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here