horatiu-suciu

După o intervenție de 4 ore, echipa de medici, condusă de dr.Horațiu Suciu, a reușit un transplant de inimă, care a salvat viața unui tânăr de 24 de ani, din Vaslui.

”Suntem bucuroși să vă informăm că am efectuat cu succes un transplant cardiac, o intervenție care este devenită o rutină în practica Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș. Din păcate, numărul acestor intervenții este destul de redus din cauza numărului mic de donatori. Ne bucurăm încă odată că am reușit să facem acest transplant, ne bucurăm în primul rând pentru acest pacient care a beneficiat de acest transplant, un tânăr de 24 de ani, este primul transplant efectuat în acest an și sperăm să fie primul într-un șir cât ai lung. Este un tânăr care este în evidența clinicii noastre de aproximativ un an și jumătate, cu diagnostic de cardiomiopatie dilatativă, un pacient aflat într-un stadiu avansat de insuficiență cardiacă, care s-a agravat în ultima perioadă, mai precis în ultimele săptămâni, el fiind în momentul acesta la capătul resurselor biologice”, a declarat dr. Horațiu Suciu, citat de Agerpres.

Cordul prelevat de o echipă de medici din Iași, București și Târgu Mureș, în noaptea de miercuri spre joi, a sosit la Târgu Mureș pe calea aerului în jurul ori 10.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here