tectonica cuplului1

DanaArtGallery împreună cu Metropolis Art Collection invită toți iubitorii de artă să viziteze expoziția artistei Alina Gurban, ce poartă denumirea de “Tectonica Cuplului”, în perioada 21 februarie -13 martie 2016 , de luni- sâmbătă între orele 12:00- 20:00, la Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București.

Despre tema deosebită a expoziției, și anume Cuplul, artista Alina Gurban spune că “a fost inspirată de două experiențe diferite: una legată de dans și cealaltă de vizionarea unei expoziții cu picturi despre pământ ce redau golul, așteptarea, greutatea, apăsarea. Pornind de la aceste experiențe am imaginat un cuplu, unde fiecare vine cu propria mentalitate, de aceea se întâmplă „cutremure” la fel ca în cazul plăcilor tectonice. Aceste cutremure au tendința să destabilizeze structura cuplului prin convenții. Totuși, așa cum lava erupe în urma unui cutremur, la fel și pasiunea îndrăgostiților va ieși la suprafață, eliberându-i. Lucrările mele exprimă atât bucuria dansului în doi, cât și alienarea afectivității, degradarea intimității și „plecările” din conviețuirea în doi. Astfel, propun publicului un cuplu pe ritmuri de dans în culorile pământului. Picturile mele sunt influențate de expresionismul abstract și împrumută din primitivismul plastic al copiilor. Accentul este pus pe emoție, ce exprimă formele preexistente creației. În lucrări se simte prezent gestualismul, oglindit nu doar în tehnică, ci și în reprezentare, prin schițarea cuplului.

Vernisajul va avea loc pe 25 februarie 2016 de la ora 19:00 și va avea ca invitat special pe Carla Francesca Schoppel, doctorand în filosofie.

127 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here