nitu dna

Fostul Procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, s-a prezentat marți dimineața la sediul DNA, pentru audieri, fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Girofarul. Fostul procuror al Parchetului s-a prezentat la sediul DNA fix la o săptămână după ce a demisionat.

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Tiberiu Nițu vizează, de asemenea, încheierea unui protocol în baza căruia procurorul ar fi beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliției Rutiere.

La ieșirea din sediul DNA, fostul procuror al Parchetului a declarat că este nevinovat, că nu a solicitat și folosit coloană oficială, iar „nivelul de protecţie care se acordă în funcţie de responsabilităţile demnitarului şi modalitatea efectivă nu e atributul beneficiarului, ci instituţiei specializate. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor instituţii inclusiv Ministerului Afacerilor Interne când e necesar pentru protecţia demnitarului. Protocolul a fost semnat la iniţiativa M.A.I. şi a Inspectoratului general al Poliţiei Române. Nu am solicitat eu întocmirea unui protocol. Am avut un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul exercitării funcţiei de procuror general.”

Este pentru prima dată când un fost procuror general este citat de procurorii anticorupție.

Sursa: amosnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here