titanic 2

Copia fidelă a vasului de croazieră „Titanic” se află în proces de finalizare, fiind estimat anul 2018 ca cel în care să fie efectuată prima croazieră, la 106 ani după ce primul Titanic s-a scufundat în nordul Oceanului Atlantic.

Acest proiect de anvergură aparține miliardarului australian, Clive Palmer, directorul companiei Blue Star Line, care și-a exprimat această idee încă din aprilie 2012, la un secol de la tragicul eveniment din 15 aprilie 1912.

În privința aspectului, noul Titanic va arăta la fel ca vasul de croazieră din 1912, dar va fi mai lat cu patru metri şi cu finisaje tehnice adaptate la cerinţele actuale de siguranţă din industria maritimă. Noul pachetboat va avea în plus „proceduri de evacuare moderne, control prin satelit, navigație digitală și sisteme radar”, precizează James McDonald, director de marketing la compania Blue Star Line.

Titanic II va măsura 270 metri lungime, 53 de metri înălțime și va cântări circa 40.000 de tone și, pentru a respecta normele de securitate maritimă moderne, va avea o lățime cu patru metri mai mare decât originalul, iar coca va fi sudată și nu montată cu nituri. La fel ca originalul, la bord vor fi trei clase distincte pentru pasageri. Momentan nu este desvăluit prețul biletelor.

Noul pachetboat va avea 840 de camere, strucutrate pe 9 etaje, în care vor putea fi cazaţi 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului. Pe noul vas gigant vor exista băi turceşti, săli de gimnastică, o piscină şi bineînţeles, suficiente bărci de salvare.

Și traseul „Titanicului” va fi modificat. În loc să navigheze între Southampton și New York, ca predecesorul său,  Titanic II va lega Jiangsu din China și Dubai, cu care Blue Star a încheiat parteneriate.

Sursa: agerpres.ro

190 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here