cercetare

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a inaugurat un centru de testare și analize a produselor agroalimentare unde orice producător își poate testa produsele.

„Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunțite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranță că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiți germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeași zi”, a declarat, pentru Agerpres, rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu.

Cele 13 laboratoare care compun centrul de cercetări asigură verificarea produselor în domeniile pomicultură, virologie moleculară, microînmulțirea plantelor, diagnoză pentru protecția plantelor, tehnologii post-recoltă, agrochimie, analiză senzorială, morfologie vegetală și microscopie, analize fizico-chimice, fiziologia plantelor, biologie moleculară.

În cadrul centrului a fost realizată și o seră complet automatizată, cu facilități „remarcabile” în dezvoltarea plantelor legumicole și floricole, a mai  precizat rectorul USAMV.

Centrul s-a realizat cu fonduri europene de 41 de milioane de lei, la care s-a adăugat contribuția USAMV din venituri proprii de aproximativ 9 milioane de lei.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.