catalin-stoichita

Independentul Catălin Stoichiță are șanse reale sa fie primarul Sectorului 5.

Manifestaţiile de protest anunţate de Cristian Rizea, autointitulat candidat la Primăria Sectorului 5, împotriva lui Robert Negoiţă, edilul sectorului 3, au fost anulate datorită „arbitrajului” înțelept al lui Dragnea, presedintele PSD. Numai Rizea a fost urecheat public si suspendat pe 6 luni, Negoiţă a “avansat” politic si se va ocupa si de judetul Ilfov, iar Gabi Firea conduce PSD Bucureşti până la anuntarea candidatului PSD la Primăria Capitalei. Rizea a fost scos pe tușă 6 luni și, conform statutului PSD, nu are voie sa candideze la alegerile locale.

Catalin Stoichiță, finul lui Vanghelie, are prima sansa sa castige Primaria Sector 5

Aceasta situație politică deschide drumul pentru câștigarea Primăriei Sector 5 de către un candidat independent, fie Vanghelie dacă instanța îl va lăsa să candideze, fie de un candidat susținut pe față sau din culise de Vanghelie. Cel mai la îndemână este finul sau Cătălin Stoichiță, care și-a anuntat public candidatura pentru funcția de Primar al Sectorului 5. Acest scenariu, vehiculat în mediul politic încă din vara anului 2015 de când a fost eliberat din arest primarul Vanghelie, începe să prindă contur pentru că finul lui Vanghelie, Cătălin Stoichiță și-a anunțat candidatura fix pe 31 ianuarie 2016, cu câteva zile înainte de mazilirea lui Rizea. Când Rizea a anunțat mitingul de protest împotriva lui Negoiță, Stoichiță a lansat pe blogul său un atac virulent, un adevărat rechizitoriu politic. Cu toate că informațiile au fost ecranate în presa de Rizea, acestea au ajuns la conducerea PSD din Kisseleff fiind material de lucru cu argumente clare pentru suspendarea lui Rizea.

Şansele PSD la Primăria sectorul 5 sunt egale cu zero

In acest context, Cătălin Stoichiţă, cumătrul lui Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5 susţine că cele mai mari şanse pentru câștigarea funcţiei de primar al sectorului 5 le are un candidat independent. Din cele 30 de procente pe care PSD susţine că le are la sectorul 5, jumătate ar vota tot cu Marian Vanghelie sau cu o persoană susţinuta de Vanghelie. Dar bazinul electoral al lui Vanghelie este mai amplu decât cel al PSD și asta a refuzat cu obstinație să înteleagă Rizea.

În sondajele de opinie realizate de Pieleanu și Palada la comanda lui Vanghelie, în luna septembrie 2015 și ianuarie 2016 dar nefăcute public,a rezultat ca 60% din alegători l-ar vota tot pe Vanghelie. Dacă acesta nu va candida, alegatorii din sectorul 5 vor vota în proportie de 45 % un candidat independent susținut de Vanghelie. Dacă Marian Vanghelie nu va candida, mulţi oameni nu vor veni la vot și viitorul primar va fi ales cu numai 30-35.000 de votanţi, din cei 60-65.000 care se vor prezenta la vot.

PSD nu are de unde să scoată din joben, cu 4 luni înainte de alegeri, un candidat pentru Primăria Sector 5 și se discută ca PSD va forța un parlamentar să candideze: Daniel Florea sau Dumitru Chiriță.

Stoichiță are nevoie de prezența fizică a lui Vanghelie pe teren, nu de banii lui

Întrebat daca este adevărat că s-a întâlnit recent cu Vanghelie ( în presă s-a vehiculat că s-au întâlnit chiar pe 4 ianuarie 2016, prima zi lucrătoare din an) și au discutat situația politică din sectorul 5, Stoichiță a declarat: “Încă nu am primit milionul de euro de la Vanghelie, asa cum s-a speculat în presă și, fiind întreprinzător, am suficinte resurse financiare să îmi susțin campania electorală. Vă spun pe cuvânt de onoare că nu aș accepta niciun euro de la Vanghelie pentru campania electorală. Din partea domnului Vanghlie, cu care sunt rudă prin alianță, (este nașul fiicei mele) am nevoie de susținerea sa morală și să mă ajute cu prezența sa fizică în întâlnirile cu cetățenii din Sectorul 5. Cred că așa este corect față de oamenii din sectorul 5, cei care sunt nemultumiti să îi spuna verde în fata, iar cetățenii care vor sa îi multumeasca pentru ce a făcut în sectorul 5 să spuna public: Multumesc, domnule primar Vanghlie. Am o serie de ași în mână: sunt tânăr, am experiență de 10 ani în administrația publică, am un program electoral foarte bun comparativ cu ideile fixe ale candidatului PNL, cunosc oamenii și problemele din Sectorul 5 comparativ cu Raetchi – PNL (care este parașutat din Orientul mijlociu) și mai ales știu foarte bine slăbiciunile principalului “adversar politic” pentru că am fost membru PSD până in anul 2008”.

Până în prezent, Stoichiță a desfășurat o campanie pe teren, a purtat discutii cu liderii de cartier din sectorul 5 și reprezentantii diverselor categorii sociale: pensionari, profesori, sindicaliști. Echipa sa a început deja campania electorală și au colorat sectorul 5 în roșu-albastru, culorile de campanie ale lui Stoichita. “Fanii” lui Stoichita au umplut tot sectorul 5 cu flyere, autocolante si graffiti. De la 1 februarie, Stoichita a început să strânga semnături de susținere (un candidat independent are nevoie de 5000 de semnaturi sa isi depuna candidatura pentru functia de primar al sectorului 5). De la începutul anului 2016, Stoichiță a început sa apară și în presă, semn ca a primit verde de la Nasul Vanghlie sa candideze la primăria sectorului 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here