rafila.zika

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că în momentul de față virusul Zika nu prezintă un pericol pentru țara noastră dar, cei care călătoresc în America de Sud și Centrală riscă să fie expuși la o contaminare, informează Agerpres.

„În momentul de față, nu reprezintă niciun pericol pentru România. Singura problemă poate să fie legată de cei care călătoresc în zonele afectate din America Centrală și America de Sud, în măsura în care infecția poate să apară transmisă de țânțar și problema este legată de femeile care sunt însărcinate pentru că există o mare probabilitate a asocierii infecției cu apariția unor malformații congenitale. În cazul celor care călătoresc nu trebuie luate măsuri speciale doar că trebuie să țină cont că marea majoritate a cazurilor infectate nu știu că sunt bolnave”, a afirmat medicul Rafila.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că răspândirea virusului Zika constituie ”o urgență globală de sănătate publică” întrucât poate fi corelată cu creșterea numărului de nou-născuți cu malformații congenitale înregistrați în Brazilia în ultima vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.