arena nationala

Stadionul Arena Națională se va redeschide cel mai probabil luna aceasta, pentru a găzdui evenimente, conform tuturor autorităților implicate, râmânând ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență să dea avizul final.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a precizat că este „o chestiune de zile” până când va fi redeschis stadionul deoarece singurul aspect care a mai rămas de rezolvat este obținerea avizului IGSU “dar acesta devine o formalitate în acest moment.”

Expertiza tehnică facută în România a fost înlocuită cu cea efectuată în Italia care atestă că membrana acoperișului face parte din clasa B, care înseamnă siguranță sporită la foc. După ce toate actele vor fi în regulă, Arena Națională va putea găzdui meciuri de fotbal.

Răzvan Sava a mai precizat că următorul pas este acela de a „rentabiliza managementul stadionului” deoarece „anual se pierd două milioane de lei”.

„Avem acum o Arena Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță”, a scris edilul pe pagina de Facebook.

În acest moment toate cererile privind securitatea la incendiu sunt îndeplinite și astfel, în câteva zile, Arena Națională va primi autorizarea, urmând să fie organizate spectacole.

De mai bine de 5 luni, pe stadionul național nu s-au mai desfășurat evenimente sau meciuri de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here