campanie donare sange

O campanie de donare de sânge se desfășoară la Universitatea Politehnică din București, la un centru special amenajat în clădirea Rectoratului.

Până la data de  1 aprilie, între orele 8:30 – 12:30, studenții  vor putea să vină în ajutorul celor care au nevoie de o transfuzie de sânge, mărind astfel  rezervele Centrului de Transfuzii din București.

Campania „Nu trebuie să fii doctor pentru a salva o viață” este organizată de Asociația Studenților din Politehnică în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților din România.

„Scopul acestei campanii este de a mari rezervele de sânge și preparatele din sânge pentru Centrul de Transfuzii din București, cât și conștientizarea și sensibilizarea studenților, dar și populației în general”, declară organizatorii campaniei pe pagina de Facebook.

Donatorii  trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat 60 — 100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.

Totodată, cei care vor să doneze sânge, trebuie să nu consume grăsimi, băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să fie sub tratament pentru diferite afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, bruceloză, ulcer, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Sursa foto: A.S. Poli

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here