cel mai lung martisor

Cel mai mare mărțișor din lume, cu o lungime de aproximativ 17 kilometri și o greutate de circa 100 de kilograme, a ajuns luni la Muzeul județean Buzău și va fi expus marți, în Piața Dacia din oraș.

Mărțișorul colosal, ce aparține Bibliotecii regionale din orașul Vidin, Bulgaria, a fost desmnat de reprezentanții Cărții Recordurilor ca fiind cel mai mare din întreaga lume, la 1 martie 2015 și a fost realizat de mai multe instituții publice din orașul bulgar.

Mărțișorul a fost expus recent la Skopje, Republica Macedonia, precum și în orașul Vidin, în cadrul unei expoziții internaționale „Practici tradiționale în Balcani-Mărțișorul” realizată în cadrul unui parteneriat între instituții de cultură din România, Bulgaria, Republica Macedonia și Serbia.

„Expoziția internațională temporară „Practici tradiționale în Balcani” oferă informații despre tradiția Mărțișorului în țările balcanice, singura zonă din lume în care acest obicei este păstrat de milenii”, a mai declarat Daniel Costache, directorul adjunct al Muzeului județean Buzău.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here